Английският Манчестър Сити разгроми германския Шалке 04  със 7:0 и с общ резултат 10:2 се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига. Мачът се оказа тренировъчен за момчетата на Гуардиола, които не пощадиха слабия си съперник. По време на срещата имаше много преразглеждания с ВАР,  които не бяха компенсирани с добавено време.

Цялата интрига, доколкото изобщо я е имало, приключи в края на първото полувреме. Тогава в рамките на 7 минути домакините, почти като на шега,  вкараха три гола.

Манчестър Сити - Шалке 7:0 след много преразглеждания от ВАР
на живо

Манчестър Сити - Шалке 7:0 след много преразглеждания от ВАР

Пеп Гуардиола е предпазлив преди реванша

Мачът започна с териториален превес на "гражданите", които обаче не бързаха и залагаха на точността. Гостите се ограничаваха с редки преминавания на центъра, които не водеха до опасности. В 33-а минута Гюндоган опита да изведе Бернардо Силва, който беше съборен от Брума, Турпин не се поколеба да посочи бялата точка. Дузпата беше потвърдена и от ВАР.

Снимка 411840

Източник: GettyImages

Серхио Агуера откри резултата в стил Паненка. Две минути по-късно германският национал Гюндоган изведе Стърлинг отдясно. Англичанинът върна към Агуеро, който с плътен удар вкара за 2:0 в близкия ъгъл. Този път имаше много дълго преглеждане на ВАР, потвърдило попадението.

Малко след подновяване на играта Сане беше изведен отляво и вкара за 3:0 в 42-ата минута.

След почивката двата обора си направиха добра тренировка, довела само до разгром за гостите. Първо Сане вкара гол, отменен от ВАР заради засада.

Снимка 411839

Източник: GettyImages

Малко по-късно Стърлинг отбеляза красив гол от воле, отменен от страничния съдия. Този път повторението потвърди попадението за 4:0.

Последваха два гола след хубави подавания на Сане. Първо Бернардо Силва увеличи на 5:0, а след това резервата Фил Фодън се разписа за 6:0. Младокът стана най-младия англичанин с гол в Шампионската лига.

Още една резерва Габриел Жезуш също се записа сред голмайсторите в 84-ата минута за 7:0, с което беше подобрен рекорда за най-голяма победа на Сити в Шампионската лига.

В края съдията не даде нито секунда добавено време и сложи край на германските мъки.

Снимка 411838

Източник: GettyImages