Манчестър Юнайтед отстъпи пред ПСЖ на "Олд Трафорд" в осминафинална битка от Шампионската лига. За английския гранд това бе първо поражение при новия мениджър Оле Гунар Солскяер. Балансът на тима беше 10 победи и 1 равенство, но тази вечер бе регистрирана и първата загуба.

Гостите надделяха с 2:0, което им носи известно спокойствие преди реванша на френска земя. Попаденията бяха реализирани през второто полувреме, а техни автори станаха Кимпембе и Мбапе.

Снимка 406158

Източник: UEFA.com

Пол Погба няма да играе в реванша, след като получи два жълти картона и бе изгонен в края на двубоя.

ПСЖ бе без две от големите си звезди. Неймар и Единсон Кавани бяха с контузии и не взеха участие в днешния мач, като бразилецът е аут и за реванша. Това бе първи двубой между Юнайтед и ПСЖ. Друг важен факт е, че парижани са отборът с най-много отбелязани голове в турнира до момента - 19.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Манчестър Юнайтед - ПСЖ 0:2, Мбапе удвоява преднината на гостите!
на живо

Манчестър Юнайтед - ПСЖ 0:2, Мбапе удвоява преднината на гостите!

"Червените дяволи" все още не са губили под ръководството на новия си мениджър Оле Гунар Солскяер

Първото полувреме на мача предложи динамиката, която специалистите очакваха преди началото, но не и головите ситуации, които почти сигурно предполагат отбелязване на попадение.

Двата тима си размениха по една такава, което едва ли задоволи очакванията и претенциите на феновете, дошли на "Олд Трафорд" да наблюдават зрелище.

Предвид факта, че става дума за фаза на директни елиминации в най-популярния и доходоносен европейски клубен турнир, предпазливостта на съперниците в известна степен бе обяснима.

Снимка 406147

Източник: UEFA.com

Натискът в началото на двубоя бе в полза на домакините. Те използваха крилата си, за да изострят своите атаки и да им придадат скорост. До известна степен този подход сработи, като острите центрирания търсеха Марсиал и Рашфорд и видимо затрудняваха Кимпембе и останалите, натоварени предимно със защитни функции, футболисти на съперника.

Парижани използваха всяка възможност да провокират опонентите си, но поради грубите влизания на състезатели на тима бяха показани и редица официални предупреждения.

Такова получи и лидерът на Юнайтед Пол Погба, който извърши необмислен фаул в средата на терена.

Снимка 406156

Източник: UEFA.com

Най-чистото положение в мача бе създадено от Мбапе и Ди Мария, последният дори преодоля вратаря на съперника, но се забави и Де Хеа поправи грешката си, хващайки топката в ръцете си. Страничният съдия маркира и засада, като съвсем улесни футболистите на Юнайтед.

Преди почивката Йънг изблъска Ди Мария в рекламните пана до игрището, като футболистът падна и удари лявата си ръка. Той все пак успя да продължи участието си в мача, но не прие извинението на бившия си съотборник.

Снимка 406148

Източник: UEFA.com

В самия край на полувремето пък, в опит да осъществи извеждащо подаване, Лингард се хвана за левия си крак и поиска медицинска помощ. На първо време той опита все пак да доиграе 45-те минути, но в продължението на откриващата част от двубоя бе принудително заменен от Алексис Санчес.

Резултатът беше открит в 53-ата минута, когато Кимпембе засече центриране от корнер в опразнената пред себе си врата.

Снимка 406159

Източник: UEFA.com

Седем минути след това Мбапе сложи точка на спора с гол при поредната вихрена акция на парижани на скорост. Той получи перфектно извеждащо подаване от Ди Мария и без проблеми покачи на 2:0 в полза на своя тим.

Снимка 406163

Източник: UEFA.com

При малко по-точен мерник на Бернат и Ди Мария, можеха да бъдат вкарани още две попадения за ПСЖ, които до голяма степен да обезсмислят реванша.

Снимка 406161

Източник: UEFA.com

Футболистите на Юнайтед положиха неимоверни усилия, но не успяха да постигнат нищо в срещата, дори да отбележат почетен гол, който да запази по-големи техните шансове в този сблъсък за продължаване в следващата фаза на надпреварата.

Загубата от Манчестър Сити в 1/4-финалната фаза на Шампионската лига през сезон 2015/2016 беляза повратен момент в европейския път на Пари Сен Жермен. След поражението с 0:1 и елиминирането от "гражданите", парижани неизменно вкарват гол във всеки свой мач от клубните надпревари.

Снимка 406162

Източник: UEFA.com

Във вече 23 последователни двубоя на европейската сцена тимът стига до реализирането на попадение, без значение срещу кой опонент се изправя. ПСЖ излиза краен победител в три от последните си шест елиминационни сблъсъка с тимове от Висшата лига. Сега има предимство и срещу Манчестър Юнайтед.

Снимка 406157

Източник: UEFA.com

Преди началото днес деновете на Юнайтед изразиха надеждата си, че отборът ще възвърне добрата домакинска форма в европейските клубни турнири. Юнайтед не е достатъчно убедителен на "Олд Трафорд" през кампанията в Шампионската лига, като победи Йънг Бойс на собствен терен, но записа нулево равенство срещу Валенсия и загуба от Ювентус. В две от последните си три участия на 1/8-финал в Лигата пък тимът губи у дома - от Севиля и Реал (Мадрид), което е отчетено от запалянковците в социалните мрежи като "неприемливо".

За манчестърци до момента показателите от срещите им на този етап от турнира са положителни, като звездите на клуба имат относително добър баланс в това отношение през годините - 6 победи и 4 поражения.

Снимка 406145

Източник: UEFA.com