Отборите на Тотнъм и РБ Лайпциг се изправят един срещу друг в двубой от осминафиналната фаза на Шампионската лига. Макар и двата тима да не са поставени сред фаворитите в надпреварата, сблъсъкът им в Лондон се очаква с изключителен интерес. Няма как да бъде и другояче, когато сили ще премерят младият наставник Юлиан Нагелсман и печелилият два пъти турнира Жозе Моуриньо.

Моуриньо отписа Сон до края на сезона

Моуриньо отписа Сон до края на сезона

Кореецът трябва да се подложи на операция

"Шпорите" са в серия от седем мача без загуба във всички турнири. Финалистът от изминалия сезон обаче няма много късмет, когато играе срещу отбори от Бундеслигата, след като в груповата фаза инкасира две поражения от Байерн (Мюнхен). "Биковете" от своя страна играят добре като гост в ШЛ, като спечелиха две от последните си три визити.

Домакините имат известен проблем с контузени футболисти. Аржентинецът Фойт е с разтежение, а за дълго извън терените е Хари Кейн. С травми още са Муса Сисоко и Хьон Мин Сон. До последно под въпрос пък ще бъде Ерик Ламела.

Тотнъм иска футболист на РБ (Лайпциг)

Тотнъм иска футболист на РБ (Лайпциг)

Дайо Упамекано е одобрен от наставника на "шпорите" Жозе Моуриньо

Не по-розова е и ситуацията в лагера на Лайпциг. Основните централни защитници Вили Орбан и Дайот Упамекано пропускат важната битка. Унгарецът заради контузия в коляното, докато французинът изтърпява наказание заради натрупани жълти картони. Също така в действие днес няма да видим Адамс, Кампъл и Конате.

Главен съдия на срещата е Джунейт Чакър от Турция, с помощници Бахатин Дуран и Тарик Онгюн. Със системата ВАР ще се занимава Мете Калкаван.

Атлетико (Мадрид) победи Ливърпул с 1:0 у дома

Вдъхновен Атлетико постави Ливърпул на колене

"Дюшекчиите" надвиха с 1:0 "червените"