Отборът на Челси продължава да поднася неприятни изненади на феновете си в Англия, а и въобще в световен мащаб.

В предварително считано за протоколно домакинство на състава срещу Саутхемптън, футболистите на Франк Лампард записаха разочароващ резултат, отстъпвайки пред непретенциозните си гости.

"Светците" се наложиха с 2:0, като първото попадение в тяхна полза вкара Майкъл Обафеми. През второто полувреме пък точен бе и Нейтън Редмънд.

Снимка 459102

Източник: Twitter

Играта на домакините не беше впечатляваща, като единствено епизодичните проблясъци на Ейбрахам и Вилиян можеха да зарадват запалянковците на клуба.

Снимка 459105

Източник: Twitter

Контрадействията на Саутхемптън обаче бяха голямото оръжие на тима в срещата. При две от тези акции дойдоха и най-сериозните възможности за отбора. Те станаха факт в първото, а след това и през второто полувреме от битката.

След минути на териториално надмощие на Челси, но не и на запомнящи се атаки в полето на гостите, се стигна до бързи действия в половината на "сините", кълбото бе подадено на включилия се на скорост Майкъл Обафеми, който с диагонален изстрел едва не скъса мрежата на вратата на лондончани, давайки преднина на тима си.

Снимка 459104

Източник: Twitter

До почивката промяна в резултата нямаше, но и атаките за Челси не бяха перфектни.

След паузата отново изглеждаше така, сякаш действията на Саутхемптън са по-остри и опасни.

Снимка 459106

Източник: Twitter

При поредната контра за тима Нейтън Редмънд бе изведен очи в очи с Кепа, но стражът на столичани спаси.

В 74-ата минута Редмънд отново се оказа по-бърз и добре пласиран от бранителите на Челси, които не се ориентираха добре и този път милост нямаше, а резултатът стана 2:0 в полза на "светците".

До последния сигнал нова опасност пред една от двете врати нямаше и поражението на домакините бе факт. То е четвъртото в последните 6 шампионатни мача за състава, което едва ли се харесва на някого на Моста.

Снимка 459103

Източник: Twitter

Шестият успех за Саутхемптън пък означава изкачване напред в таблицата и поне временно отдалечаване от зоната със застрашените от изпадане отбори.