Версията за смъртта на детето, което вчера се простреля с ловна пушка, е самоубийство. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Арнаудова категорично e отхвърлила версията да е станал случаен инцидент, посочва bTV.

По думите на говорителя на прокуратурата в телефона на 11-годишното дете са били открити видеозаписи, които показвали, че момчето само е решило да се самоубие. Записите били заснети часове преди детето да сложи край на живота си и били адресирани към семейството на детето.

11-годишно дете открито простреляно в главата с ловна пушка

11-годишно дете открито простреляно в главата с ловна пушка

Ловната пушка е на баща му

Работата по случая продължава. Въпреки версията за самоубийство, разследващите полицаи трябва да отговорят на още много въпроси. На първо място органите на реда трябва да проучат дали детето е било склонявано към извършването на самоубийство. Важно е и как детето е успяло да вземе пушката.

Според Арнаудова към момента за разследващите е загадка как точно детето се е добрало до оръжието, понеже в хода на огледа се установява, че касата, в която се съхранявала пушката, била в заключено положение. Макар и в заключено положение, касата била с отворена вратичка, обяснява говорителят на прокуратурата.

11-годишното дете се простреляло само в главата

11-годишното дете се простреляло само в главата

Прокуратурата няма данни за убийство

Очаква сеутре психолози да отидат в Стрелча, за да разговарят с близките и приятелите на детето и да се опитат да разберат мотивите за самоубийството му. Предстои и да се провери профилът на детето в социланите мрежи.

Арнаудова коментира и друг актуален случай - този от Виноградец. Относно него Арнаудова посочи, че 6-годишното дете е било разпитано в синя стая. Към момента не е ясно дали разпита на детето е оказало влияние в хода на разследването. Очаква се информацията да бъде обявена утре или до края на седмицата, допълни Арнаудова.

Прокуратурата иска разпечатка от разговорите на Лазар Влайков след инцидента във Виноградец

Прокуратурата иска разпечатка от разговорите на Лазар Влайков след инцидента във Виноградец

Разследва се дали Влайков се е обадил на районен прокурор, който му е приятел

Все още не са излезли и всички разпечатки от разговорите на притежателя на оръжието и бивш председател на Общинския съвет в Септември Лазар Николов Влайков. Припомняме, според дъщерята и съпругата на убития мъж непосредствено след инцидента Влайков се обадил на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров, който му бил добър приятел, вместо да позвъни на телефон 112 и да по вика помощ.

В заключение Арнаудова беше категорична, че прокуратурата не е взела решение делото да се гледа в Пловдив заради съмнение в безпристрастността на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Делото щяло да се гледа в Пловдив, за да не възникнат такива съмнения.

Цацаров премести разследването за Виноградец в Пловдив

Цацаров премести разследването за Виноградец в Пловдив

За да се избегнат всякакви съмнения в обективността на разследването