Варненската окръжната прокуратура иска по-строго наказание за мъжа, убил съпругата си по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщиха от прокуратурата.

Състав на Варненския окръжен съд постанови днес 18 години затвор при строг режим на Борислав Н., убил с особена жестокост съпругата си. 

Варненец преби до смърт жена си ден преди развода им

Варненец преби до смърт жена си ден преди развода им

Тя многократно е подавала жалби за домашно насилие

Заради поисканото от подсъдимия съкратено съдебно производство съдът намали наказанието му с една трета и така Борислав ще търпи наказание 12 години лишаване от свобода. Наполовина са уважени гражданските искове на родителите на младата жена - по 50 000 лева.

От Окръжната прокуратура във Варна поискаха доживотен затвор и след редукция Борислав Н. да изтърпи в затвор при строг режим между 20 и 30 години затвор.

Присъдата ще бъде протестирана пред Апелативния съд с цел завишаване срока на наказанието на бившия рулеви. Борислав, който работел в златарско ателие, системно пребивал съпругата си Кремена. 

Много пъти пребитата до смърт Кремена подавала и оттегляла жалби за насилие

Много пъти пребитата до смърт Кремена подавала и оттегляла жалби за насилие

Не е започнала процедура по защита

Първият побой бил само няколко дни след сватбата им през ноември 2013 г. За проблемите в брака Кремена споделяла с родителите и брат си, подавала и жалби в полицията. Съпрузите подали молби за развод на 8 февруари 2019 година. Бракоразводното дело било насрочено за 26 февруари 2019 г. във Варненския районен съд - само ден след убийството на Кремена.

Бащата на Кремена се тревожел за нея и настоявал тя да му звъни всяка сутрин до 10 часа, за да е сигурен, че е жива.

На 24 февруари 2019 година около 16,15 часа Борислав се обадил на Кремена и поискал да говори с нея във връзка с предстоящия развод. Върнал се в обитавания от тях апартамент в 17 часа. Около 19 часа разговорът прераснал в скандал. Борислав счупил мобилния телефон на Кремена, последвали удари и душене. Писъците на младата жена били чути от хазяите им.

Около 20,20 часа Кремена успяла да се откопчи от подсъдимия и поискала помощ от хазяите си. Окото, устата и носът й били подути и окървавени. Кремена се върнала в жилището, а хазяйнът слязъл и предупредил Борислав да спрат скандала. 

Пребитата до смърт Кремена била напълно адекватна, когато мъжът й си тръгнал

Пребитата до смърт Кремена била напълно адекватна, когато мъжът й си тръгнал

Майка му отрича да е ставала свидетел на конфликти между съпрузите

Борислав повикал майка си, за да му помогне да се изнесе. Взел лични вещи, телевизора и лаптопа и с майка си напуснал апартамента с такси.

След тръгването им Кремена заключила входната метална врата и пуснала резето. На следващия ден - 25 февруари след 12 часа майката на Кремена започнала да я търси по телефона, отишла до апартамента, но никой не й отворил. Майката подала сигнал в полицията. Тялото на Кремена било намерено в една от стаите след влизане в апартамента през балкона. В хола масата била обърната, имало и счупени предмети.

Причина за смъртта на 40-годишината Кремена е масивен вътрешен кръвоизлив, причинен от травматичните увреждания по главата и лицето й. Вътрешният мозъчен кръвоизлив ставало бавно, според информацията на прокуратурата. 

Припомняме, на 24 февруари между 41-годишния Борислав Н. и 40-годишната му съпруга избухнал семеен скандал. Мъжът пребил жена си и извикал майка си да му помогне да си изнесе багажа.

На 5 март срещу Борислав Н. беше повдигнато обвинение, че е пребил до смърт съпругата си ден преди развода им.

По-късно стана ясно, че убитата Кремена многократно е подавала и оттегляла жалби за насилие.

Вчера пък стана ясно, че Борислав остава за постоянно в ареста.