Има задържан по трагичния случай с 13-годишната Александра Сивриева от Провадия. Това обяви в ефира на БНТ вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Освен да посочи, че в момента се установява съпричастност, Бъчварова отказа да даде каквито и да подробности. Вътрешния министър отказа и да отговори на въпрос дали детето е било отвлечено или основната версия е друга.

Тя призова да се оставят компетентните органи да си свършат работа.

Припомняме, вчера вечерта след 23 дни издирване полицаи откриха тялото на изчезналата Александра Любенова Сивриева от Провадия. Тя бе намерена от деца в мазето на бившия ресторант „Ловен дом”.

На място веднага пристигнаха криминалисти.

Тъй като по тялото не са открити следи от огнестрелни рани, се предполага, че причината за смъртта е удушаване. Това обаче ще стане напълно ясно след аутопсията.
Пари у момичето не са открити, но тя е носела много златни бижута, които не са откраднати.

Освен отвличане друга версия, по която се работи, са осъществяваните от страна на момичето на поредица от запознанства в интернет

Александра изчезна на 22 март, след като отива до магазина. Оттогава следите ѝ се губят и полицията я издирва.

Воденото до момента от Районната прокуратура в Провадия досъдебно производство за отвличане е взето по компетентност от Окръжната прокуратура във Варна с оглед извършено умишлено убийство на малолетно лице – престъпление по член 116, ал. 1, т. 4  от Наказателния кодекс.