Софийският градски съд наложи присъда от 4 години затвор на от Йордан Исаев.

Той трябва да изплати 80 000 лева обезщетение на пострадалата полицайка Гергана Зашева, 2 000 лв. на другия пострадал полицаи и 3 200 лв. държавна такса.

Присъдата си той ще излежи в затворническо общежитие от отворен тип.

Младежът, ранил полицайка на мач, съжалява за бомбичката

Младежът, ранил полицайка на мач, съжалява за бомбичката

В момента той е под домашен арест

Адвокат Емануил Йорданов, който е и бивш вътрешен министър, коментира след съдебното решение, че министерството на вътрешните работи и Министерството на правосъдието трябва да извършат анализ на приложението на Закона за футболното хулиганство, за да могат да се внесат някакви корекции.

Емануил Йорданов е адвокат на пострадалата полицайка Гергана Зашева.

Според него въведения по времето на проф. Петканов като министър на вътрешните работи Закон за футболното хулиганство не е достатъчно ефективен.

"Проблемът все още стои на дневен ред и е толкова тежък, колкото и преди", категоричен е Йорданов.

На въпрос дали пострадалата полицайка ходи на работа, адвокатът сподели, че може би ходи. Жената е с много висок дух и се държи, но най-вероятно таи в себе си огромна болка, каза нейният защитник.

Зашева има малко повече от 60% слепота на едното око, с което вижда само силуети.

По думите му процентът на увреждане е много висок, не е сигурно дали може да се възстанови зрението, но адвокатът се надява да има възможност да си върне зрението.

На въпрос ще обжалва ли решението на съда, адвокат Йорданов подчерта, че присъдата е съобразена с доказателствата по делото, с което не даде ясен отговор дали може да се обжалва или не.

Той изрази мнение, че самият подсъдим може да я обжалва, защото 4 години означават ефективно изпълнение на наказанието.

Решението на съда може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Зрението на пострадалата полицайка е спасено
Обновена

Зрението на пострадалата полицайка е спасено

Полицайката е в стабилно състояние

Припомняме, Йордан Исаев беше задържан на 21 април, след като сам се предаде. Първоначално той беше задържан за срок до 72 часа. На 23 април Софийският градски съд реши да не освободи 25-годишния Исаев срещу по-лека мярка за неотклонение.

Инцидентът стана повод тогавашния министър на вътрешните работи Валентин Радев да поиска драстични мерки срещу футболните хулигани, а на свикана междуинституционална среща да се появи с превръзка на едното око.