Четири катастрофи станаха за 1 час в в разстояние на 5 км - между Симитли и Железница, съобщи bTV.

Основната причина за инцидентите е неспазване на дистанция.

По-интензивен трафик се очаква в следобедните часове на последния почивен ден от великденските празници.

Малко по-късно от Пътна полиция съобщиха, че движението по автомагистрала "Тракия" е интензивно. Част от причината е, че всички автомобили са съсредоточени в активната лента.

От полицията уточняват, че в ремонтните участъци по автомагистралата, където движението е двупосочно, аварийната лента в посока София, е лента за движение и водачите на моторни превозни средства могат да я ползват. Тези места са обозначени и със съответните знаци за това.

Регулира се и движението в района на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус" като постъпателно преди тунела се пускат и спират моторните превозни средства. Целта е да не се допусне пътен инцидент в трите тунела на магистралата.

Припомняме, че с цел облекчаване на движението от 14 до 20 ч. отново се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите.

Спират движението на камиони над 12 тона по магистралите в последния почивен ден

Спират движението на камиони над 12 тона по магистралите в последния почивен ден

В участъците с ремонт на "Хемус" и "Тракия" ще има две ленти за София и една за Бургас или Варна

Ще има още две ленти за София и една за Бургас и Варна в участъците с ремонт на "Тракия" и "Хемус". Пътят през Владая също ще бъде с две ленти за влизащите в столицата.

По-рано днес от Пътна полиция призоваха за спазване на правила за движение, тъй като през празничните дни са регистрирани 68 катастрофи с 98 пострадали.

КАТ отчете 68 катастрофи и 98 пострадали в почивните дни

КАТ отчете 68 катастрофи и 98 пострадали в почивните дни

Старши инспектор Илия Георгиев призова за спазване на правилата и ограниченията