60-годишна жена е в тежко състояние, след като е била нападната и намушкана няколко пъти с хладно оръжие пред блок в столичния квартал "Младост", съобщи БНР.

Инцидентът е станал около 9,30 часа тази сутрин. Жената е откарана в Окръжна болница "Света Ана".

В района е открит и синът ѝ - на 41 години, също с наранявания.

Изясняват се подробностите за инцидента. Работи се по версията, че мъжът е нападнал възрастната жена, след което е направил опит да се самонарани.

Малко по-късно от болницата съобщиха, че има опасност за живота на жената. 

"Не бих могъл да посоча причините, породили агресията на мъжа. Няма данни да е психично болен или освидетелстван.".

Това обяви Георги Хаджиев от СДВР пред журналисти по поповд сутрешния инцидент в столичния квартал "Младост", при който 41-годишен мъж намушка с нож майка си.

Все още разпитите и процесуално-следствените действия продължават.

Сигналът за престъплението е получен в 9 часа сутринта на телефон 112. Той е бил за намерен в безпомощно състояние човек в столичния квартал "Младост". Полицията е установила мъж на около 40 години с рана в областта на главата. Той посочил къде живее, полицаите отишли в апартамента и намерили майката с прободни рани в областта на гърба. Две от раните са засегнали белия й дроб, обясни Хаджиев.

В момента жената се намира в Окръжна болница, а синът й е настанен във ВМА. Доколкото СДВР има информация е, че синът й е с онколично заболяване. Той не е криминално проявен и не е регистриран за извършване на престъпление.