Седем години затвор получи шофьор, прегазил пешеходец на зебра, съобщиха от прокуратурата. Подсъдимият К.В. е правоспособен водач, който има многократни административни наказания за нарушение на правилата за движение. Бил е осъждан за извършено престъпление по транспорта през 2012 г.

На 28 юни 2018 г., около 11 ч., К.В. управлявал кола "Фолксваген" в гр. Перник с пределно допустимата скорост за населено място - 50 км/ч. Когато наближил "зебрата" от лявата му страна 82-годишният С.П. започнал да пресича на пешеходната линия. Според документите, макар подсъдимият да имал видимост на около 150 м пред себе си и възможност да спре преди пешеходната пътека, той не е сторил това.

След удара шофьорът се обадил на спешния телефон 112, пристигнала линейка, но въпреки лечението пешеходъцът починал. Според съдебномедицинска експертиза причината за фаталния край на живота на С.П. е тежка съчетана травма - открита черепно-мозъчна, лицева, шийна, гръдна и на двата горни крайника.

Освен ефективна присъда 7 г. затвор подсъдимият К.В. няма право да шофира за осем години. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.