712 килограма е количеството хероин, открито на ГКПП "Капитан Андреево" в два тира. Разследващите изчисляват стойността му на над 46 милиона лева. Това е най-голямата пратка хероин, която е задържана в България досега, информира БНР.

Откриха огромно количество хероин в два тира на ГКПП "Капитан Андреево"

Откриха огромно количество хероин в два тира на ГКПП "Капитан Андреево"

Проверката продължава

Двамата шофьори - иранци са задържани за 72 часа. Очаква се хасковската окръжна прокуратура да поиска постоянен арест за тях. В България те могат да получат между 15 и 20 г. затвор.

Припомняме, в петък вечерта, малко преди изказването на премиера Бойко Борисов по време на общия дебат в рамките на 73-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк на ГКПП "Капитан Андреево" бяха открити два тира с наркотици.
Докато митничарите още претърсваха тайниците на камионите, премиерът обяви успешната акция в България. "Моята страна може да служи за пример", подчерта премиерът Борисов.

Наркотикът е открит в два тира, превозващи строителни материали от Иран за Австрия. И в двата камиона хероинът е бил скрит по идентичен начин - между строителните палети, в скрепени плоскости.

От МВР обявиха за news.bg, че акцията се провежда от Агенция "Митници" и при тях няма допълнителна информация.