По делото срещу кмета на район "Младост" Десислава Иванчева има приложени две експертизи, които са явни. В тези две експертизи има срещи на моя подзащитен с господин Александър Ваклин.
Това заяви пред журналисти адвокат Мариана Тодорова, защитник на обявения за посредник по предаване на подкупа за Иванчева бивш кмет на района Петко Дюлгеров.

Адвокатът на Дюлгеров обяви, че парите са иззети с протокола за изземване на автомобила. Дават, че неколкократно парите са връщани на Ваклин. Парите са предадени за маркиране и описване много преди да е поискана сумата.

Прокуратурата е поработила доста през тези дни, допълнително е разпитала Ваклин, за да изчисти нашите възражения. Защитата счита, че не се опровергават нашите твърдения. Дадена е такава сума (за маркиране - б.р.) много преди да бъде поискана.

"В деня на ареста има среща в кафе на подзащитния ми с господин Ваклин. Това е приложено като свалено от записите на камерите. Няма данни по делото. От кафенето има запис, но няма предаване на парични средства, пликове - каквото и да е. Според твърдението на прокуратурата, парите са предадени в колата. От записите се вижда, че господин Ваклин предава нещо - като лист хартия, в която е увито нещо, но не се вижда какво е", обясни адвокат Тодорова.

Арестуваха кмета на столичния район "Младост"
Обновена

Арестуваха кмета на столичния район "Младост"

Над четири часа Десислава Иванчева стоя с белезници на ръцете в центъра на София

Припомняме, на 17 април кметът на столичния район "Младост" бе показно арестувана в центъра на София. Тя престоя часове наред на улицата, заобиколена от полицаи, служители на прокуратурата и на антикорупционната агенция. Арестът стана ден преди обявената пресконференция за опасността от застрояване на зелените площи в района и седмици след като Иванчева бе сезирала прокуратурата за съмнения за фалшификация на документи от страна на инвеститор. На 20 април Спецсъдът остави за постоянно в ареста Десислава Иванчева. Днес в Апелативния Спецсъд се обсъжда мярката за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

Иванчева се срещала два пъти с Ваклин, но не помни точно за какво

Иванчева се срещала два пъти с Ваклин, но не помни точно за какво

С бележки в ръце влязоха в съдебна зала

Оперативните служители на КОМПИ говорят само за проследяване и някакви докладни въз основа на СРС-та. Отказа да коментира чия теза е доказана.

На въпрос има ли документирано, че Иванчева е поискала подкуп било от Дюлгеров, било от Александър Ваклин, адвокатът на Дюлгеров каза: "Аз съм защитник на Дюлгеров. Това ще го чуете от съда.".