Алкохол, наркотици и издирвани граждани са установени при спецакция в Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

6 лица са задържани, повдигнати са обвинения на 11 души, от тях двама са задържани за 72 часа, установени са двама мъже и жена, обявени за издирване.

Съставени са 28 акта и са наложени 67 глоби по фиш, заснети са 14 видеоклипа за скорост, наложени са 3 принудителни административни мерки по време на акцията в Горна Оряховица.

750 литра алкохол, без документ за платен акциз са установили при проверка в жилище в с. Драганово, обитавано от 64-годишен мъж, известен на полицията и осъждан. Акцизната стока е иззета. 410 грама насипен тютюн, без бандерол са намерили полицаите при проверка на жилище в железничарския град, обитавано от 53-годишен мъж. По двата случая са образувани преписки.

Над 25 полицая в спецакция срещу битовата престъпност в област Монтана

Над 25 полицая в спецакция срещу битовата престъпност в област Монтана

Хванали и човек, откраднал мобилен телефон

В друго жилище в село Драганово, собственост на 37-годишен мъж е установена 55-годишна британска гражданка, издирвана с Европейска заповед за арест, издадена от Шотландия. Тя е задържана с полицейска мярка до 24 часа. Уведомени са компетентните служби. В домакинът й пък са намерени около 7 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. В хода на специализираната полицейска операция са установени още около 2 грама метаамфетамин.

1,5 грама от наркотичното вещество е открито при проверка в с. Първомайци на 23-годишен местен жител. Останалото количество е намерено при проверка в Лясковец на 32-годишен мъж от Г. Оряховица. Двамата са задържани за 24 часа. Срещу тримата са започнати бързо производства.

При проверки, изръшени в жилища на бургуджийски фамилии в железничарския град са намерени и иззети общо 86 куфара с инструменти, на които са поставени стикери на известни търговски марки и са подготвени за продажба.

10 души са задържани след спецакция в Гулянци

10 души са задържани след спецакция в Гулянци

Проверени са 17 автомобила и 31 човека

В хода на проведената операция е установен и 18-годишен от Лясковец, с влязла в сила присъда. Той е отведен в затвора в Ловеч за изпълнение на 3-месечна ефективна присъда "лишаване от свобода", постановена от Районен съд- Г. Оряховица.

Установени са и двама мъже, обявени за общодържавно издирване от областните дирекции на МВР в Пловдив и Бургас.

Повдигнати са обвинения на общо 11 души. На двама от тях за отглеждане и производство на наркотични вещества. 37-годишен мъж от Павликени е подведен под отговорност за това, че в ползван от него двор в с. Драгижево е засял и отглеждал 34 контейнера със семена от рода на конопа и 26 растения от същия вид. Наложена му е мярка зе неотклонеине «подписка». Друг 29-годишен долнооряховчанин е обвинен в производството на повече от 60 грама метаамфетамин, на стойност над 1600 лв. С определение на Окръжен съд - В. Търново му е наложена мярка "задържане под стража".

Осем мъже са задържани при спецакция в Харманли

Осем мъже са задържани при спецакция в Харманли

Единият е хванат докато е опитвал да краде

29-годишен столичанин е измамил мъж от Горна Оряховица и го е ощетил с 200 лв. След, като му е повдигнато обвинение му е наложена мярка за неотклонение «подписка».

Разкрити са три кражби на дърва за огрев. Съставени са 2 акта по Закона за горите.