Анита Желева, която обжалва пред Варненския апелативен съд осъдителната си присъда, излезе с нова версия за инцидента, при който почина съпругът й. С новата версия тя се отрича от показанията, които на два пъти е правила пред първата съдебна инстанция.

Анита Мейзер остава зад решетките за още 4 години и 6 месеца

Анита Мейзер остава зад решетките за още 4 години и 6 месеца

Присъдата може да е обжалва в 15-дневен срок

Заради новата версия за "свинските опашки" около краката и врата на съпруга си Николай, съдът назначи нова експретира. Пред съда днес Анита заяви, че е притискана от разследващите и от наблюдаващия делото прокурор, за първите показания, направени от нея веднага след трагичния инцидент.

Припомняме, Анита Мейзер е призната за виновна за 2 престъпления - затова, че причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай и затова, че предложила подкуп на полицейски служител.

Делото на Анита Мейзер започва отначало
Обновена

Делото на Анита Мейзер започва отначало

Съдебното заседание бе отложено за 11 юли

Припомняме, че за убийството по непредпазливост подсъдимата получи три години и половина затвор, а затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай съдът й присъди 4 години и половина "лишаване от свобода".От двете наказания Желева ще търпи по-тежкото. Първата съдебна инстанция наложи на подсъдимата и глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лв.

Варненският апелативен съд допусна допълнителна Съдебномедицинска експертиза, която да изясни дали установените травматични увреждания по тялото на починалия мъж могат да бъдат получени по начина, за който свидетелства днес подсъдимата - когато съпругът й е починал тя не е била в апартамента.

Съдът отмени присъдата на Анита Мейзер

Съдът отмени присъдата на Анита Мейзер

Нарушение има в съдебната фаза на делото

За следващото съдебно заседание ще бъде призован за разпит и разследващия полицай Веселин Радев. Той ще трябва да изясни дали в хода на досъдебното производство е оказвал натиск върху Анита Желева да дава конкретни показания и да поеме вината затова, че по непредпазливост причинила смъртта на съпруга си.

Варненският апелативен съд не уважи искането на защитата за по-лека мярката за неотклонение. Анита Мейзер е задържана от година и 8 месеца и иска по-лека мярка, за да се лекува. Тя уточни, че след като миналата седмица е изтекъл срокът на американския й паспорт, тя няма как да се укрие от правосъдните органи. Подсъдимата заяви, че би искала да докаже своята невинност.

Анита Мейзер остава в ареста

Анита Мейзер остава в ареста

Защитата на миската искаше по-лека мярка за неотклонение