Потвърдена е мярката за неотклонение "Задържане под стража" на Анита Желева, по-известна като Анита Мейзер. Тя е осъдена ефективно за убийството по непредпазливост на съпруга си и за предложен подкуп на полицай, съобщиха от Варненския окръжен съд.

Адвокатът на Анита Мейзер се опитва да я изкара от затвора

Адвокатът на Анита Мейзер се опитва да я изкара от затвора

Защитникът й смята, че известността е причината да е зад решетки

Анита е предложила подкуп от 30 000 евро на полицейски служител. Тя бе осъдена на 3 години лишаване от свобода при общ затворнически режим за двете престъпления, след като призна вината си и поиска делото срещу нея да се разгледа при условията на съкратеното съдебно следствие. След произнасяне на присъдата съдът определи Анита Желева да остане в ареста.

Представителят на Окръжната прокуратура във Варна заяви днес в съдебната зала, че не са налице нови обстоятелства съгласно изискванията на член 270 от НПК, които да налагат изменение на мярката за неотклонение на осъдената.

Три години затвор за Анита Мейзер

Три години затвор за Анита Мейзер

Съдът я осъди на 4 години и половина, но намали наказанието с 1/3

Защитата на варненката, която е известна с фамилията Мейзер, поискаха по-лека мярка за неотклонение заради здравословното й състояние.

Определението на Варненския окръжен съд, с което бе потвърден арестът на Анита Желева, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна в седемдневен срок.