Адвокатът на Анита Мейзер, която е осъдена за убийството на съпруга си Николай и за предлагане на подкуп на полицай, е внесъл искане в съда. Той настоява за промяна на мярката й за неотклонение "задържане под стража", съобщи Дарик.

Искането ще се гледа от Варненския окръжен съд следващата седмица.

Три години затвор за Анита Мейзер

Три години затвор за Анита Мейзер

Съдът я осъди на 4 години и половина, но намали наказанието с 1/3

В момента Мейзер се намира в затворническо общежитие в Сливен. Тя беше преместена там, след като на 22 декември се призна за виновна и на първа инстанция получи по 3 години затвор по двете обвинения.

Делото все още не е окончателно приключило на всички инстанции и защитникът на Мейзер се опитва да я изкара от затвора, докато продължават заседанията на съда.

Мотивите на адвоката са чистото й съдебно минало, съдействието й на разследващите и проявите на самокритичност.

Според него здравословното състояние на Мейзер е добро.

Той смята, че публичната известност на 52-годишната Мейзер е причината тя да бъде осъдена и да се намира зад решетките.

Мейзер се призна за виновна

Мейзер се призна за виновна

За убийство по непредпазливост и предлагане на подкуп

"Елементарна" нарече адвокатът тиражираната теза, че може да е убила мъжа си заради пари.

"Човекът с парите в семейството е била Мейзер. Близките на Николай знаят, но не казват каква сума е имал той. Става въпрос за няколко хиляди долара", коментира още той.

Появата в медиите на снимки от аутопсията на културиста защитникът на Мейзер определи като "престъпление". По думите му прокуратурата вече се е самосезирала и е започнала проверка за изтичането на кадрите.

Заседанието на Варненския окръжен съд, на което ще бъде разгледано искането на Мейзер за по-лека мярка, е насрочено за 24 януари.