Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) внесе иск в съда за отнемане на имущество от Евелин Николов Банев и от бившата му съпруга Моника Добринова, свързано с тях търговско дружество, от голямата дъщеря на Банев и от брат му Симо Карайчев. 

Имуществото е на обща стойност 23 275 542 лв.

Искът на КПКОНПИ е за отнемане на недвижими имоти в София, дружествени дялове и суми, преминали по сметки.

С европейска заповед за арест издирват Брендо

С европейска заповед за арест издирват Брендо

Няма го на известните адреси и местонахождението му в страната е неизвестно

Процедурата срещу него е по отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност и става възможна след окончателното влизане в сила на осъдителна присъда за участие в организирана престъпна група за пране на пари.

Антикорупционната комисия води и гражданско дело срещу сестрата на Добринова, Десислава Дишлиева. Тя е обвиняема за пране на пари и наказателното дело срещу нея е на първа инстанция.

Прокуратурата поиска 12 години затвор за Брендо

Прокуратурата поиска 12 години затвор за Брендо

Това е максималното наказание

Искът на Комисията срещу нея е за отнемане на налична сума в сейф на стойност 6 031 388 лв, внесени суми по кредит и недвижими имоти на майка й и дъщеря й и е на обща стойност 6 762 986.02 лв.

Първото заседание по делото е насрочено за май 2019 г.

Дишлиева беше оправдана заедно със сестра си Моника Добринова за участие в организираната престъпна група, за което Евелин Банев получи ефективно 6 години затвор.

Окончателно: 20-годишна присъда за Брендо в Италия

Окончателно: 20-годишна присъда за Брендо в Италия

Касационният съд в Рим отхвърли обжалването...

Още в началото на 2015 година стана ясно, че българските власти нямат представа къде се намира Евелин Банев. Припомняме, освен присъдата в България Брендо има отсъдени и 20 години за наркотрафик в Италия и още 10,5 години в Румъния. Заради това и Брендо се издирва от Интерпол.

Още преди това Букурещ поиска от България Брендо да му бъде предаден, но СГС поиска допълнителна информация по случая.

10,6 г. затвор за Брендо в Румъния

10,6 г. затвор за Брендо в Румъния

Българинът е признат за виновен за трафик на кокаин

Малко преди старта на делото срещу Евелин Банев в Италия беше отвлечена 10-годишната дъщеря на Брендо - Лара. Тя беше повече от 45 дни в плен и след това изненадващо освободена. И до този момент не е ясно какъв откуп е платен, ако е платен, и кои са похитителите.

Тричленният състав на ВКС изменя присъда от 17 март 2017 г. на Софийския апелативен съд - САС, като отлага ефективната присъда на Крайчев. ВКС оставя в сила присъдата в останалата й част. Решението не подлежи на обжалване и протестиране.

Прокуратурата се е задействала да вкара Брендо в затвора

Прокуратурата се е задействала да вкара Брендо в затвора

ВКС публикува окончателното решение за присъдата на Евелин Банев