Имоти за над 1 млн. лева отне Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) от осъдения в чужбина Александър Александров.

Това стана с влязло в сила решение на Върховния касационен съд, което не допуска касационно обжалване на решенията на Софийския градски съд и Софийския апелативен съд по искове на Комисията.

От Александров, бившата му съпруга и сина му се отнемат триетажна вила с двор в покрайнините на София, два незастроени имота на територията на столицата и два на територията на Пернишка област, лек автомобил, товарен автомобил, два влекача и четири полуремаркета, налични суми по банкови сметки и от продажба на собственост. Общата стойност на иззетото имущество е 1 118 295 лева.

Припомняме, процедурата срещу Александров започна още през 2006 г., след като той беше осъден от Мюнхенския окръжен съд за участието му в организирана престъпна група за внос и търговия с наркотици в големи размери. Тогава т. нар. Комисия "Кушлев" внесе искане за отнемане в полза на държавата на имущество на стойност 2 147 546.51 лева.

Комисията "Кушлев" покрила цяла България

Комисията "Кушлев" покрила цяла България

335 производства за отнемане на имущест за три години