Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийски градски съд, който отказа да пусне от ареста Димитър Любенов, който причини тежката катастрофа на Околовръстния път на София, при която загина френски гражданин на 25 септември.

Оказва се, че обвиняемият е карал със скорост от 195 км/ч и при приближаване на друг лек автомобил не намалил скоростта, поради което причинил катастрофа около 04.05 ч. на 25 септември. Вследствие на инцидента френски гражданин на 64 години- Л.П. загива, а на Б.Л. и П.П. са причинени съответно средна и лека телесна повреда.

Разследването продължава под ръководството на прокуратурата.

Припомняме, 39-годишният Димитър Любенов е обвинен за умишлено убийство поради високата скорост и управлението на МПС под влиянието на алкохол и наркотици. Обвиняемият има и 23 административни нарушения, от които за превишена скорост. Също така бе образувано и разследване за предполагаем "полицейски чадър" над него.

По думите на Димитър Любенов по време на заседанието в СГС, малко преди катастрофата полицейски служители са го спрели и срещу 200 лева са го ескортирали до Околовръстното шосе. 

Джигитът от Околовръстното, убил французин, иска да излезе на свобода

Джигитът от Околовръстното, убил французин, иска да излезе на свобода

Димитър Любенов обжалва задържането си под стража