Апелативният съд в Бургас все още не е заседавал по случая „Стависки".

Припомняме, бащата на пострадалото момиче, Красимир Горсов, обжалва решението на Бургаския окръжен съд от първото заседание по процеса, с което съдът не допусна до разглеждане иска на горсов за 2 млн. лева обезщетение.

От пресслужбата на окръжния съд увериха, че най-късно до 30 януари - годато е второто заседане епо процеса, Апелативният съд ще излезе с решение във връзка с обжалването.

Заседанието ще е закрито и по всяка вероятност ще се проведе утре, съобщиха още от Бургаския окръжен съд.

Припомняме, на 10 януари беше първото заседание по делото срещу двукратния световен шампион Максим Стависки, обвинен в шофиране след употреба на алкохол с 1, 29 промила и причиняване на катастрофа със смърт на едно лице и тежка телесна повреда на друго.

Тогава адвокатът на Мануела Горсова - пострадала при катастрофата, поиска обезщетение от 2 млн. лева.

Съдът не допусна искането на защитата на Мануела Горсова да бъде назначен редовен пълномощник, тъй като в следствия на претърпяната катастрофа тя се намира във физическа недееспособност, но не и в юридическа поради навършено пълнолетие

Съдът не одобри искането на представителя на държавното обвинение за назначаването на особен пълномощен представител на Мануела Горсова.

Не бе допуснато и искането на защитника, представляващ Мануела Горсова, за обезщетение в размер на 2 млн. лева.

Вчера стана ясно, че с решение на великотърновския съд бащата Красимир Горсов е получил настойнически права над Мануела, което му позволява той да я представлява в съда на 30-и.