Арестуваха 53-годишен мъж в Поморие, обвинен в блудствени действия спрямо малолетно момче в село Порой, община Поморие, съобщиха от прокуратурата.

По внесено искане на Районна прокуратура - Поморие, съдът задържа под стража 53-годишния Фазлъ Ахмед от същото село, обвинен в блудство на 12-годишно момче с ментални проблеми.

За тежкото престъпление съобщи Административният ръководител на Апелативна прокуратура -Бургас - Любомир Петров по време на среща с медиите. В брифинга участие взеха и зам.-административният ръководител на Апелативна прокуратура -Бургас Йовита Григорова, Директорът на ОД на МВР - Ямбол старши комисар Генчо Иванов и Директорът на ОД на МВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Прокурор Петров добави, че деянието е извършено на 04 май 2017 г., около 18.45 часа, на стълбищна площадка до мазе в двора на кметството в село Порой.

Обвиненият Ахмет има предходни осъждания за кражба. По това обвинение той може да получи наказание "лишаване от свобода" в размер от 2 до 6 години.

Старши комисар Калоянов добави, че извършителят е задържан броени часове след извършване на престъпното деяние. Той е разпознат от очевидци. Техните показания са с изключителна важност за разследването, тъй като менталните проблеми на детето не позволяват то да свидетелства за случилото се.