Прокуратурата, ГДНП, ОДМВР-Плевен, Русе и РУ-Долна Митрополия предприеха действия по разкриване на измама, съобщават от държавното обвинение. Специализираната операция е предприета след жалба на мъж от гр. Тръстеник за реализирана измама посредством публикация в интернет сайт за продажба на пелети, дърва за огрев и строителни термопанели.

В хода на съвместните действия, в град Плевен, е спрян за проверка товарен автомобил, в който пътували двама жители на гр. Ветово - на 19 и 23 г. И двамата били криминално проявени.

В купето на автомобила полицейските служители намерили и иззели множество мобилни апарати, парична сума и банков документ, имащи отношение към разследваната престъпна дейност. При последвали процесуални действия на адреси в гр. Ветово също били открити мобилни апарати, sim-карти и документи.

Към момента 23-годишният е привлечен в качеството на обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Събрани са данни за съпричастността му към множество измами на територията на цялата страна.

Работата по случая продължава.

Ало-измамник от Ветово излъгал възрастна солунчанка

Ало-измамник от Ветово излъгал възрастна солунчанка

67 и 65-годишни българки са му помагали също