Арестуван е жител на монтанското село Василовци по подозрение, че се опитал да запали местната черква "Свети Георги". Н.О. е задържан от полицаи и граждани в малките часове на нощта, пише "24 часа".

Към 1,10 часа през нощта младежи от селото, които минавали покрай храма, забелязали огън. Те повикали кмета Огнян Йорданов и загасили пламъците. Обгоряла е входната врата на храма, няма други щети.

Пристигналите на място полицаи забелязали Н.О. недалеч от черквата и го задържали. Според неговите думи той бил подпалил вратата на черквата, уж за "отмъщение". Подпалвачът е задържан за денонощие в полицията, срещу него е образувано досъдебно производство, обявиха от ОД на МВР в Монтана.

Храмът "Свети Георги" във Василовци е ремонтиран основно и е едно от най-посещаваните места в селото. Във Василовци има още една православна черква, а местните хора са известни като добри християни.

След Кримската война (октомври 1853 - февруари 1856) мнозина от село Василовци се преселили в южна Русия, но не след дълго се завърнали в родния си край.