Трима мъже са арестувани за грабеж на товарен автомобил, собственост на румънски гражданин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследването започнало в средата на май месец, когато шофьор на товарен автомобил, собственост на румънски гражданин, потърсил помощ в полицията.

Той разказал, че около 7.30 ч. на 12 май бил спрял за почивка на паркинг на пътен възел "Петолъчка". Внезапно двама маскирани мъже нахлули в кабината и го принудили да потегли към София.

На околовръстния път за Перник похитителите го накарали да спре, единият от тях, заедно с водача се качили в такси, а другият - седнал зад волана на товарния автомобил и го подкарал.

По-късно - след заплахи за здравето и живота му, ако сигнализира в полицията, човекът бил оставен на неизвестна за него улица в София.

Столичната полиция веднага обявила за общодържавно издирване товарния камион и ремаркето, а в ОДМВР - Сливен по случая било образувано досъдебно производство.

Установен поръчителят на престъплението - 37-годишен мъж, който в началото на декември е задържан в с. Самуилово, Петричка община.

В Пазарджик в полицейския капан влязъл единият от физическите извършители - К.Д. - Лозенеца на 42 г.- криминално проявен за склоняване към проституция и хулиганство, а в София - вторият - Х.Т. на 40 г., криминално проявен за хулиганство и изнудване.