Арестуваха мъж за 72 часа, влязъл в София през КПП въпреки липсата на основателна причина, според МВР. От прокуратурата повдигнато обвинение на Владислав Х. за неспазване на полицейски разпореждания, свързани с извънредното положение в страната, съобщиха от прокуратурата.

На 19 април 2020 г., около 09.30 часа, в гр. София, на КПП №20, на пътя София-Бургас, на влизане в гр. София в района на Хан "Богров", попречил на орган на властта да изпълни задълженията си. Полицаите му казали, че няма основателна причина да влезе на територията на гр. София и трябва да се върне в обратна посока, но той продължил с колата си напред.

Разследват жена, преминала през КПП без да е на работа този ден

Разследват жена, преминала през КПП без да е на работа този ден

Обвинението - декларация с невярно съдържание

Обвинението е, че мъжът е нарушил: "правила и мерки, установени в разпоредбите на Заповед № РД-01-224/16.04.2020г. на министъра на здравеопазването, издадени против разпространяването и появяването на заразителна /заразна/ болест по хората - тежък остър респираторен синдром коронавирус, като деянието е извършено по време на пандемия и извънредно положение, свързано със смъртни случаи, като извънредното положение е обявено с Решение на 13.03.2020г. на Народното събрание на Република България.".

След изтичане на 72-часовия арест за това, че мъжът е влязъл в София, от прокуратурата ще искат СРС да го остави под постоянен арест.