"След дъжд качулка." Така председателят на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов коментира пред журналисти в кулоарите на парламента поредния удар на главния прокурор Иван Гешев срещу руските шпиони у нас.

Той обясни, че това са казуси отпреди няколко години, а сега се използват от главния прокурор Иван Гешев - да се опита да вдигне имиджа на специализираната прокуратура, защото знае, че предстои тяхното закриване.

Погледнете внимателно и ще видите, че казусите са отпреди години, посъветва още Атанасов.

Гешев обяви пореден удар срещу руските шпиони у нас
Обновена

Гешев обяви пореден удар срещу руските шпиони у нас

Той се надява, че не заради тези успехи на спецпрокуратурата искат закриването ѝ

Депутатът от ДПС Хамид Хамид беше лаконичен. "Някои се притеснява да не им разкрият шпионите най-вероятно". Той посочи, че Министерски съвет са взети решения тази прокуратура, която си върши работата и разкрива руските шпиони, да бъде закрита. Затова този въпрос към носителите на решенията, призова Хамид.

От своя страна председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски заяви, че няма как да изрази позиция за руските шпиони с аргумент, че не е запознат със случая и няма информация. Вие може ли да коментирате факти, без да имате информация, каза още той.

Припомняме, на 18 март 2021 г у нас бяха задържани шестима души, участвали в група за шпионаж в полза на Русия. От Министерството на отбраната потвърдиха за двама задържани свои служители. Акцията бе определена от главния прокурор Иван Гешев като пробив без аналог в новата ни история, а от тогавашния военен министър Красимир Каракачанов - като доказателство, че сме си свършили добре работата по модернизацията на армията.

В специализирания съд вече е и делото срещу Александър Малинов, лидерът на движение "Русофили", който също бе обвинен в шпионаж в полза на Русия.