Срещу Павлин Петров - Пери и Галена Миладинова ще бъдат повдигнати обвинения за вещно укривателство и съучастие в извършването на кражбата. Миладинова е имала логистично участие в престъпната схема. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години. Това стана ясно от думите на директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

На Миладинова и Петров е взета мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа.

Пери засечен вчера около 19 часа на бул. "Тодор Каблешков". Автокрадецът е бил спрян от полицията за проверка, но направил опасна маневра, с която е застрашил живота на гражданите. След преследване той е бил задържан на ул. "Дедеагач". Пери е оказвал яростна съпротива срещу униформените.

Извършителят има множество регистрации за кражби, отбеляза Хаджиев.

Според разследващите пери предварително е набелязвал колите за кражба, наблюдавал е собствениците, изучавал е навиците им. Става дума за висок клас автомобили - Нисан, Хонда, Хюндай, като от края на януари до сега има сигнали за три откраднати автомобила, посочи Хаджиев.

Преглеждал е също местата, където планира на действа за камери. Маршрутът за извеждане на крадения автомобил от София бил също избиран внимателно - това са били малки улички, успоредни на по-големи пътни артерии.

За препродажба извършителите не биха взели по-малко от 20 000 лева. Автомобилите са оставали в нает гараж, докато се реши какво ще се прави с превозните средства.

Групата е наблюдавана от СДВР от години.