Полицията хвана банда на Ефенди, откраднала парична сума, касови апарати и пратки от офис на ЕКОНТ в Божурище. Подробности за криминалното престъпление на територията на ОДМВР-София даде административният ръководител на Софийската окръжна прокуратура Наталия Николова.

Тя обясни, че е образувано досъдебно производство срещу четирима души за кражба от офис на ЕКОНТ в Божурище на 200 лева, касови апарати и 65 пратки на куриерската фирма. Обвинените са двама мъже на 33 г., един на 42 г. и един на 50 г.

На последните двама са повдигнати обвинения за извършената кражба в Божурище, а на първите двама обвинениета са повдигнати обвинения за това, че са оказали съпротива на полицейски служители при изпълнения на служебните им задъжелния. Те не са спрели за проверка на полицейските служители, като единият от полицаите е засегнат с удар от вратата, поясни Николова.

42-годишният мъж е осъждан за 5 кражби, 50-годишният мъж е осъждан два пъти за употреба на алкохол и шофиране, веднъж за това, че е подпомогнал чужди граждани да напуснат страната без разрешение, веднъж за кражба и веднъж за грабеж. Един от 33-годишните е неосъждан, а другият е с наложени две администравни наказания за шофиране в нетрезво състояние.

Задържаха 4 души за кражба от офис на куриерска и спедиторска фирма в Божурище

Задържаха 4 души за кражба от офис на куриерска и спедиторска фирма в Божурище

Крадците са отмъкнали 200 лева

Към момента се разглежда искането на прокуратурата за мярка за неотклонение за постоянното им "задържане под стража". При претърсванията и изземванията са открити са радиостанции, пластини за симкарти, различни инструменти, матрица за ключове, магнитни лепенки. Работата по случая продължава, каза още Наталия Николова.

Христо Терзийски, директорът на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), разясни, че при проведената полицейска операция след 22 ч. на 26 февруари е проникнато в офиса на ЕКОНТ от групата на така наречения Ефенди. Групата е проникнала чрез взломяването на вратата на офиса и деактивирането на СОТ системата. При проведена полицейска операция при опит да бъде спрян микробусът била осуетена полицейската проверка и се пристъпило към тяхното преследване.

Микробусът с натоварените вещи бил изоставен на територията на село Волуяк и след преследване бандата на Ефенди била задържана в столичния квартал "Люлин". Нито един от бандата на Ефенди не е дал обяснения.

По думите на шефа на ГДНП престъпната група направила добра подготовка за престъплението, като към настоящия момент се провеждат процесуално-следствените действия по случая.

Групата действат с радиостанции, които работят на любителски честоти. Полицията предполага, че те са били за връзка между самите членове на групата на Ефенди.