Двама 17-годишни младежи от Раднево са задържани и ги очаква разследване и присъда по бързо производство след снощните сблъсъци в града.

Те са обвинени за хулиганство и нанасяне на леки телесни повреди на двама полицаи.

Снощи около 22 часа в Раднево група младежи съборили железни заграждения, поставени за охрана на обществения ред, край Автогарата. Те се опитали да влязат в циганския квартал „Кантона“, като целта им била да преминат през полицейския кордон.

Биячите от Раднево остават за постоянно в ареста

Биячите от Раднево остават за постоянно в ареста

Според защитата не те са предизвикали и двата конфликта

Понеже не били допуснати, започнали да хвърлят срещу служителите на МВР камъни, парчета от асфалт, бордюри и други предмети, при което били ранени четирима полицейски служители от ОД на МВР -Стара Загора. Единият от полицаите е получил наранявания по лицето, а другите трима в краката.

Пострадалите били откарани в болницата за преглед. Служителят на МВР, който е с травми по лицето, е настанен за лечение, а колегите му били освободени след амбулаторно обслужване. Установено е, че полицейските служители са били ударени с парчета от бордюр, асфалт и камъни.

Под ръководството на Районна прокуратура-Раднево са извършени огледи, разпитани свидетели и назначени медицински експертизи.

За работа по двете бързи производства е привлечен инспектор от Детска педагогическа стая от местното районно управление на МВР.

Г.Г. и К.К. ще бъдат привлечени като обвиняеми по бързи производства, съобщават от прокуратурата.

Припомняме, на 2 май в гр. Раднево заради отнето предимство възникна конфликт между два автомобила. Малко по късно пред фитнес зала в града трима мъже бяха нападнати от други четирима с бухалки.

Две вечери подред жители на Раднево се събират на протест, а полиция охранява циганската махала в града. Вчера между граждани и служители на реда възникнаха и сблъсъци, при които бяха ранени трима полицаи.

Днес остава засилено полицейското присъствие в Раднево след снощните сблъсъци.

За побоя с обвинения за опит за убийство и постоянна мярка за задържане са четирима души, жители на махалата и роднини, а тримата пострадали се намират за лечение в болницата в Стара Загора.