БДЖ информират, че техен влак не се е подпалвал. Съобщението от държавната железница идва в отговор на медийни публикации за запалила се мотриса на влак от Пловдив за Панагюрище.

Дружеството категорично заявява, че тази информация не отговаря на истината. Спекулациите създавали грешна нагласа в обществото, изтъкват от железницата.

Камък, хвърлен по влак, рани мъж в главата

Камък, хвърлен по влак, рани мъж в главата

От началото на 2018 г. това е 19-ият случай, при който влакове са замеряни с камъни

Причината за суматохата бил прегрял дизелов двигател. От БДЖ информират, че около 15:15 часа на 10 юни 2018 г. в участъка между гарите Съединение и Панагюрище, близо до спирка Смилец, локомотивният машинист на пътническия влак от Пловдив за Панагюрище е усетил остра миризма. Машинистът е спрял влака и тогава персоналът от композицията е забелязал дим, излизащ от дизеловия двигател на мотрисата.

От дружеството сочат, че вероятната причина за прегряването на локомотива. Машината е охлаждана с два пожарогасителя.

Служителите от влака са извели пътниците от съображения за сигурност. До спирка Смилец всичките 25 пътници са превозени с високопроходима техника на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението". За пътниците е осигурен автобус от спирка Смилец до Панагюрище, който е пристигнал на място в 17:20 ч.

Влакът София - Бургас аварира край Веринско

Влакът София - Бургас аварира край Веринско

Локомотивът започнал да дими