Кандидатът за президент от последните избори Бисер Миланов, известен с прякора си Петното, има поредно обвинение, съобщиха от прокуратурата. То е за побоя от 12 декември, когато той и компанията му са пребили младеж в Русе.

Арестуваха Бисер Миланов-Петното за хулиганство

Арестуваха Бисер Миланов-Петното за хулиганство

Кандидат-президентът крещял по униформени

Петното ще отговаря за престъпление против реда и общественото спокойствие. Има и добавка - че е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта и "се отличава с изключителен цинизъм или дързост." Според наказателния кодекс, ако бъде признат за виновен по това обвинение, може да получи лишаване от свобода до 5 години.

Петното в ареста заради побой над бившата си приятелка

Петното в ареста заради побой над бившата си приятелка

26-годишната жена е със счупена горна и долна челюст

На 12 декември в Русе Миланов беше арестуван след сигнал на собственик на заведение, който успял и да снима с телефона си как обвиняемият, заедно с още няколко човека, бие младеж, паднал на земята.

След като дошла патрулката, Миланов се разкрещял на полицаите и те не могли да го усмирят, затова се наложило да дойдат още униформени.

Петното оправдан по едно от обвиненията

Петното оправдан по едно от обвиненията

Бисер Миланов очаква да бъде оправдан и по другите дела

Той е задържан за 72 часа до довеждането му пред съда. Предстои обаче наблюдаващият прокурор в Русе да поиска от районния съд да му даде постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".