В сряда Министерство на здравеопазването представи новия шеф на Националния център по обществено здраве и анализи доц. д-р Жени Стайкова Николова. Важно е да се отбележи, че по време на парламентарните избори от 2009 г. Стайкова е била кандидат за депутат на БСП от Кърджали.

Тя е завършила медицина в Държавната медицинска академия „И. И. Мечников" в Санкт-Петербург, след което специализира в московския научно-изследователски институт по хигиена „Ф.Ф. Ерисман".

Има три магистърски степени - по медицина; обществено здраве и здравен мениджмънт от Факултета по обществено здраве към МУ- София; и публична администрация - административни практики от Софийския универститет "Св. Климент Охридски".

Преподавала е в МУ - Плевен и филиала на ПУ „Паисий Хилендарски" в Кърджали, а от месец ноември 2013 г. е доцент във Факултета по обществено здраве в МУ - София.

От 1995 г. до момента ръководи последователно Хигиенно-епидемиологичната инспекция (ХЕИ), Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ и Регионалния център по здравеопазване в Кърджали (РЦЗ). От 2011 г. е директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в град Кърджали.