Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 60-годишния Константин Атанасов - главен архитект на Асеновград. Атанасов е обвинен за корупция. 

През ноември миналата година прокуратурата свали обвиненията срещу Атанасов, но впоследствие ги възобнови.

Атанасов е обвинен, че през ноември 2016 г., в Асеновград в качеството си на главен архитект на общината, е поискал от С.Б.- управител на банков офис подкуп. Атанасов искал 10 хил. лв.

Арестуваха главния архитект на община Асеновград

Арестуваха главния архитект на община Асеновград

Заради подкуп от 8000 лв.

На 10 декември на среща в Пловдив архитектът взел 8 000 лева, като парите са му били предадени от обвиняемия Митко З., за да съгласува идеен проект за реконструкция и преустройство на бивш хотел в Асеновград в "многофункционална сграда със смесено предназначение". Деянието е извършено с изнудване, посредством злоупотреба със служебното положение.

63-годишният Митко е обвинен за това, че за времето от края на месец ноември 2016 г. до 10 декември 2016 г., в Асеновград и в Пловдив е помагал в престъплението и умишлено е улеснил обвиняемия архитект да приеме парите.

Свалиха обвиненията срещу кмета и главния архитект на Асеновград

Свалиха обвиненията срещу кмета и главния архитект на Асеновград

Нямало доказателства, уличаващи двамата в извършването на престъпления

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи, иззети веществени доказателства и документи. Съдът наложи на двамата мъже мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 5 000 лева. И на двамата е забранено да напускат пределите на България.

Припомняме, главният архитект на Асеновград Константин Атанасов беше задържан при акцията на ДАНС в града. Срещу него бяха повдигнати 3 обвинения. Впоследствие прокуратурата свали обвиненията срещу него.