Окръжна прокуратура - Добрич привлече към наказателна отговорност шест лица във връзка с финансови престъпления. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група, занимаваща се с укриване на данъци и пране на пари в особено големи размери. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата,

В хода на процесуалните действия във връзка с разследването на случая, служители на ГДБОП извършили претърсвания на различни адреси. В резултат на това били задържани шест лица на възраст между 40 и 65 години.

Лицата са криминално проявени, някои от тях са осъждани. Шестимата са с повдигнати обвинения. Наложени са им мерки за неотклонение "парична гаранция". Освен това им е наложена и забрана за напускане пределите на страната.

Действията по документиране и доказване на престъпната дейност на организираната престъпна група продължават под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Добрич.

Организацията за финансови престъпления слага България в сивия си списък

Организацията за финансови престъпления слага България в сивия си списък

България "работи активно" с FATF, за да поправи проблемите при борбата с финансовите престъпления според съобщение на организацията.