Осъдиха 32-годишната Гюнюл А., за това, че, в съучастие с все още неустановено лице, е измамила жена от Чирпан и й е измъкнала 4800 лв., съобщиха от държавното обвинение.

Районният съд й е наложил наказание от една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок.

Арестуваха двама телефонни измамници

Арестуваха двама телефонни измамници

Единият е сочен за знакова фигура, другият - 20-годишен без криминални регистрации

На 21 декември 2015 г. неустановено по делото лице се обадило на телефонния номер на потърпевшата М.А., която живеела в Чирпан.

Непознатият се представил за нейния внук. Жената отговорила, че гласът не е като на нейния роднина, но непознатият обяснил, че бил настинал и затова не можела да го познае.

През това време друг човек взел телефона и започнал да обяснява на пострадалата, че внукът й уж бил при тях и поръчал три броя климатици и всеки струвал по 1600 лв. Съответно тя трябвало да даде сумата.

Малко по-късно Гюнюл А. отишла на адреса в Чирпан, за да вземе парите за "климатиците".

Тя позвънила в дома на М.А., която й дала 4800 лв.

Спипаха трима „ало”-тарикати от Ветово

Спипаха трима „ало”-тарикати от Ветово

Действали по „старомодната” схема

След като взела парите, Гюнюл трябвало да отиде в Русе, за да ги остави на определено място.

Когато стигнала там, получила указания да тръгне към гр. Варна. Там в началото на града, където имало табела с надпис "Винетка", Гюнюл А. оставали пакета с парите, а за себе си взела 250 лв. за "хонорар" и 100 лв. за изразходваното гориво.

Гюнюл е признала вината си и е изразила критичност към извършеното деяние. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.