Повторно задържаха 45-годишната данъчна служителка от Пазарджик М.П.

Задържането е извършено при операция в петък, която е проведена при взаимодействие между прокуратурата и полицията в града.

Това предаде пресцентърът на МВР, като се позова на данни, изнесени на брифинг днес, в който са участвали окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов, зам.-окръжният прокурор Ангелина Митова, директорът на ОДП комисар Емил Ганчев и началникът на сектор "БОП" главен инспектор Георги Грозданов.

М.П. е задържана за 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура.
Причината за повторното й задържане са данни, че преди няколко месеца тя е получила подкуп в размер на 5000 лева от търговец на дървесина от велинградското село Сърница. Парите били получени чрез трето напълно неангажирано със случая лице.

Припомняме, М.П. и нейният колега К.К. на 38 години бяха задържани първоначално в средата на миналата седмица при акция на антимафиоти от сектор "БОП" при ОДП-Пазарджик заради искане на подкуп за 60 000 лева. Управителят на фирма, занимаваща  се с производство на дървесина, трябвало да се задължи за тази сума към посочено от инспекторите лице.

Инспекторите работили по ясно изградена корупционна схема, като играели ролята на "лошия" и "добрия" данъчен инспектор, уточняват от пресцентърът.

Внесени са искания в Окръжен съд-Пазарджик за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" на жената и за отстраняването на двамата данъчни от работа.

Продължават действията на Окръжна прокуратура и ОДП-Пазарджик по