Кметът на Перущица Ради Минчев и още 5 души са арестувани във връзка с досъдебно производство за корупция, съобщиха от пловдивската прокуратура. 

В момента в местната община се извършвали огледи, претърсвания и изземвания, както и на още три адреса в града. Проверявали се адреси и в Бургас, Плевен и София.

В операцията участват служители на ДАНС от София, Пловдив, Плевен и Бургас, както и полицаи от областните дирекции на МВР в същите градове. Разследването се води от отдел „Икономическа полиция" към Областната дирекция на МВР-Пловдив. 

Районната прокуратура в Пловдив започна разследване преди около година срещу кмета на Перущица Ради Минчев за длъжностно присвояване след получен сигнал от общинския съветник Георги Злачев. Икономическа полиция тогава започна проверка на случая.

Сигналът е за нередности по проектите за изграждане на мултифункционалната спортна зала в града, ремонта на Историческия музей, създаването на Информационен туристически център и за поставянето на соларно улично осветление.

В сигнала става дума и за сделка с 10 тона желязо за над 5000 лв, свалени от сградата на Историческия музей, които според Злачев са подарени на частна строителна фирма.