Домашен цех за производство на цигари бе разкрит при операция в Павликени, съобщават от пресцентъра на МВР.

Задържан е 50-годишен мъж, който вече е осъждан за същото престъпление с лишаване от свобода.

На импровизиран цех за производство на безбандеролни цигари са се натъкнали служители на ГД „Криминална полиция", сектор „Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР - Велико Търново и на РУП - Павликени. Те претърсили жилище в града, обитавано от 50-годишен мъж.

Криминалистите открили и конфискували три електрически машинки за производство на цигари, 14 вече произведени кутии с по 20 цигари във всяка, други четири кутии с по 200 филтъра за цигари в тях, картонени опаковки, дървени заготовки, множество картончета, полиетиленови пликове без етикет с по 10 цигари, два чувала с тютюн, дървени рамки с форма за ситопечат, щанц-форми, рула с целофанено фолио с разкъсваща лента, множество щанцови кутии, както и ръчна преса, приспособена за щанцоване на цигарени кутии.

По същото време претърсване било извършено и в жилището на 32-годишна жена от Бяла Черква. Жената, която е известна на служителите на реда, подпомагала незаконната дейност на мъжа. От дома й са иззети осем кутии цигари без бандерол, четири полиетиленови пакета с цигари, пакет тютюн, 151 етикета и др.
Първоначално жената е задържана за срок до 24 часа. Срещу нея е образувано бързо производство за държане на акцизни стоки без бандерол. Привлечена е в качеството на обвиняема. Наложена й е мярка за неотклонение „подписка".

50-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за притежание на акцизни стоки без бандерол. Миналата година той е бил осъден за същото престъпление с лишаване от свобода. Тогава при извършено претърсване в жилището му са били намерени и иззети същите машини, които по-късно са му били върнати.
Действията по разследването продължават.