Един човек е загинал, а няколко са пострадали при челен удар между два леки автомобила на пътя Русе – Силистра. Това съобщават от пресцентъра на МВР. Сигналът за тежкия пътен инцидент е подаден тази сутрин около 6.00 часа. Катастрофата е станала на пътя Русе – Сливо поле.

На мястото на произшествието има полиция, пожарна и спешна помощ. Пътят е затворен. Въведен е обходен маршрут, който минава през Русе – Николово- Долно Абланово – Хотанца – Юделник- Борисово- Сливо поле.

Кореспондентът на БиТиВи е региона информира, че ранените са четирима, сред които и 5-годишно дете. Сблъсъкът е станал на прав участък между селата Сандрово и Сливо поле.

Една от колите изхвърчала в крайпътна нива. В нея пътували възрастен мъж и жена. 63-годишният шофьор издъхнал, въпреки усилията на медиците. Съпругата му получила множество травми на гърдите и корема.

Младо семейство с 5-годишно дете пътувало в другата кола. Момченцето е с черепно-мозъчна травма, а родителите му получили контузии на крайниците. Опасност за живота и на тримата няма.

Сред версиите за катастрофата е и тази, че единият от шофьорите е бил заслепен от слънцето.

Заради затворения път са се образували километрични опашки от коли и камиони.