Изборът на Иван Гешев е предрешен. Гледаме един театър за наивници, формална процедура. Притеснително за нас е, че той е единствен кандидат и вече даде заявка, че ще бъде несистемен играч. 

Това заяви адвокат Михаил Екимджиев, сред подписалите искането от адвокатурата членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) да проверят етичните и професионални качества на Гешев.

Той направи изявлението в прeдаването "120 минути" по bTV. 

Според него, кандидатът вече демонстрира желание за диктаторски начин на управление. За разлика от него, като главен прокурор Сотир Цацаров поне е спазвал някаква куртоазия, привидност, че нещата ще се спазват. 

Екимджиев настоя, че смисълът на политическата квота във ВСС не е в това тя да бъде запълнена с партийни фигуранти. 

Иван Гешев излъчи опасни послания, заяви адвокат, поискал проверка на качествата му

Иван Гешев излъчи опасни послания, заяви адвокат, поискал проверка на качествата му

Гешев не бил срещу разделението на властите, убеждава спецпрокурор

Единственият кандидат за поста главен прокурор - Иван Гешев излъчи опасни за бъдещето на прокуратурата послания. Това заяви по-рано адвокат Емилия Недева. Тя е един от адвокатите, подписали искането от адвокатурата.

Гешев заяви, че е приел номинацията за главен прокурор, защото не може да позволи да отиде на вятъра труда на колегите му до този момент. Това като мотив изтъкна зам.-главният прокурор в интервю за БНТ.

Залогът е по-голям, затова ще бъде една идея по-кално, категоричен е Гешев.

И следователите подкрепят кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

И следователите подкрепят кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Призовават ВСС да отстоява избора си и да не слуша гласа на народа

Искам прокуратурата, отворена към проблемите и болките на хората, заяви Гешев.По думите му прокуратурата в момента се намира в най-добрата си форма, като много неща трябва да бъдат запазени и да се надграждат.

Следователите подкрепиха кандидатурата му.