В автобус на градския транспорт в Пловдив в следобедните часове се е разиграло хулиганско нападение и опит за саморазправа, съобщава БГНЕС.

Инцидентът е станал на спирката срещу Детски свят в квартал „Тракия" около 17.00 часа в автобус от градския транспорт по линия 21. Превозното средство е било атакувано от по-възрастен мъж и гол до кръста младеж. Заедно с тях по прозорците удряло и момиче.

Агресията принудила шофьора да обърне автобуса и се върнал по трасето. Сцената се разиграла пред очите на десетки минувачи, продавачи в будки на спирката и пътници в други автобуси.

Случката обаче имала предистория. Момичето пътувало няколко пъти със същия автобус и се държало скандално - нагрубявало шофьора и кондукторката, показвало среден пръст, ругаело. Именно заради това шофьорът днес не й разрешил да влезе в превозното средство. Тя пък извикала подкрепление.

На местопроизшествието се е отзовал екип на СОТ. За повече сигурност той е ескортирал автобуса по трасето му. Решението на началниците на „Хеброс бус" да не сигнализират полицията разочаровало шофьора.