Съдебно медицинска експертиза установи, че починалият на 8 февруари мъж в Ихтиман е получил инфаркт, развил се часове преди смъртта му.

Окръжна прокуратура София наблюдава досъдебно производство, за това че на 8 февруари около 7 и 30 часа в Ихтиман, в дом, находящ се на ул."Рила", умишлено е умъртвен А.П.П.

В хода на разследването е назначена и изготвена съдебномедицинска експертиза, от заключението на която е видно, че смъртта на А.П.П. се дължи на остро настъпила сърдечно съдова недостатъчност, развила се в резултат на миокарден инфаркт. Същият се е развил часове преди настъпването на смъртта.

При огледа и аутопсията на трупа не са установени следи от травматични увреждания, които да са във връзка с настъпилата смърт. Разследването продължава.

Напрежение между полиция и цигани в махалата в Ихтиман
Обновена

Напрежение между полиция и цигани в махалата в Ихтиман

В махалата се провежда полицейска акция

Припомняме, вчера в ромската махала в Ихтиман бе проведена полицейска акция. По първоначални данни акцията не беше във връзка с битите от цигани полицаи в градаСпоред местните жители униформените са издирвали 4 момчета за побой. Момчетата обаче не били вкъщи. Тогава полицаите претърсили няколко къщи.

Според разкази на хора от махалата в хода на акцията полицаите са избутали болен възрастен човек на земята. Малко след това човекът починал.

От пресцентъра на МВР обясниха, че полицейската акция е насочена срещу криминалния контингент, както и с цел недопускане на ескалация на напрежение в района.

Обвиниха двама от циганите, нахвърлили се върху полицаи в Ихтиман
Обновена

Обвиниха двама от циганите, нахвърлили се върху полицаи в Ихтиман

Прокуратурата има достатъчно доказателства срещу ромите

Днес, съдът остави в ареста един от участниците в побоя над полицай в Ихтиман. Състав на Районен съд - Ихтиман е уважил искането на прокурор в Районна прокуратура - Елин Пелин за мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо М.Д., обвинен за извършено от него престъпление.

На 6 февруари от 17 и 20 ч. до 17:40 ч., М.Д. извършил действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Той е оказал съпротива срещу полицейски служител, изпълнявал задълженията си по опазване на обществения ред. Агресивният мъж дърпал и скъсал униформата на младши автоконтрольор - полицейски служител при РУ Ихтиман, след което нанесъл удари в лицето му.

Спрямо другия обвиняем - неговият баща В.Р., искането на прокуратурата не е уважено и той е освободен от ареста. Прокуратурата ще внесе протест срещу определението на съда.