Наблюдаващите прокурори отказват да предоставят всякаква информация във връзка с разследването на атентата срщу бившия главен прокурор Иван Гешев. Това обясни в отговор на въпрос на News.bg заместник-градският прокурор Христо Кръстев.

Той уточни, че наблюдаващите прокурори отказват да дадат информация за атентата срещу Гешев поради изричното настояване на Европол, с които работят съвместно. При първия момент, в който бъде установен извършител и бъде привлечен в качеството на обвиняем, ще бъде съобщено, увери прокурор Кръстев.

Наблюдаващите прокурори отказват да кажат и дали е разпитан въпросният израелски експерт, който бе на мястото на местопроизшествието 2 часа по-късно след атентата. Прокурор Кръстев не е запознат дали е разпитан или не е разпитан въпросният израелски експерт.

По отношение обвиненията срещу Васил Божков за хазартната дейност, прокурор Кръстев обясни, че наблюдаващия прокурор следва да прецизира обвиненията и следва да се предявят материалите по разследванията. Ако обвиняемият и неговите защитници имат искания, бележки или възражения, или искания за събиране на други доказателства, наблюдаващият прокурор би следвало да се произнесе. Ако не ги уважи следва или да прекрати, или да внесе делото в съд с обвинителен акт.

Все още няма заподозрян за убийството на бившата барета Алексей Петров, каза още прокурор Кръстев.

Алексей Петров съди прокуратурата за 2 млн. лв.

Алексей Петров съди прокуратурата за 2 млн. лв.

Искът е за причинени вреди от ареста му през 2010 г.