Голям брой кандидатите не е гаранция, че изборът на главен прокурор може да бъде успешен. Така бившият главен прокурор Никола Филчев пред БНТ по повод процедурата за избор на нов главен прокурор.

Според него, младите съдии не знаят кой ги ръководи. По думите на бившия главен прокурор хората трябва да могат да изразят мнението си, но има един безпрецедентен факт - Гешев е предложен от всички прокурори и членове на ВСС. Той е предложен от повечето прокуратури в страната и те са се подписали, защото познават неговите качества, работили са с него и смятат, че може да бъде успешен главен прокурор.

Филчев припомни, че когато ВСС определил него за главен прокурор, имало 7 кандидати. Много обаче били недоволните от избора на Филчев за главен прокурор.

Цацаров би подкрепил Гешев и ако президентът не подпише указа

Цацаров би подкрепил Гешев и ако президентът не подпише указа

По думите му когато вземе решение го осъществява

По отношение на работата на сегашния главен прокурор Сотир Цацаров, Никола Филичев даде положителна оценка, че той работи успешно през целия си мандат, отличен юрист, познава законодателството и ще остави едно сериозно име в историята на прокуратурата.

Филчев е критичен в оценката си към бившия втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. "Ако не бе Борисов, Цветанов още щеше да мести гирички в някой физкултурен салон. Докато беше министър на вътрешните работи, ставаше всяка сутрин по телевизията и сочеше с пръст хората, които са "престъпници". Това съсипа здравето и имуществото на много хора. Тези неща не се забравят".

За премиера Бойко Борисов, Филчев заяви, че той е "човек на честта и закона".

Хората до Борисов му казват това, което иска да чуе, не истината, смята Цветанов

Хората до Борисов му казват това, което иска да чуе, не истината, смята Цветанов

Премиерът го питал дали ще прави политически проекти