БФС трябва да поеме отговорността за протеста. Това са най-агресивните протестиращи, заяви по Нова телевизия бившият зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев.

Според него погромът е можел да бъде предотвратен, ако от УЕФА бяха разрешили публиката да присъства на стадиона. По думите му, там агитките е имало възможност да бъдат разделени и да не се срещнат

Гунев изтъкна, че именно заради агресивността на феновете, погромите са били ясни и очаквани, което означава и че струпването на полицейски сили е било логично.

Метат боклука от центъра на София след фенския погром

Метат боклука от центъра на София след фенския погром

Движението в централната част на София се осъществява нормално

За допусната грешка в планиране осигуряването на протеста от МВР заговори и друг експерт Милен Иванов.

По думите му, не е възможно да се осигури такъв огромен параметър, без да се изпусне нещо.

"Сблъсъците се случиха в тесните улички по бул. "Гурко". За мен е странно, защо точно там е разрешен протестът", каза още той.

Иванов допълни, че такава ситуация полицаите търпят, докато получат заповед. Той определи като "много добро" решението за използването на водно оръдие.

Припомняме, че хиляди футболни запалянковци се събраха снощи на протест срещу БФС в центъра на София.

Протестът беше около националният стадион "Васил Левски", където България и Унгария играха среща от квалификациите за европейско първенство. Запалянковците настояват за оставката на ръководството на Българския футболен съюз.

С водно оръдие полицията усмирява протеста срещу БФС в София

С водно оръдие полицията усмирява протеста срещу БФС в София

Бомбички, ракети и камъни летят срещу служителите на реда