ГДБОП с успешни акции срещу наркотрафика и фалшивите монети. С това се похвалиха на брифинг в Съдебната палата.

Антимафиотите са разбили група за сечене на фалшиви британски паунди. При акциите са задържани огромни количества наркотици и оръжия.

Шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев каза, че това вече е рутинна дейност. Нещата вървят на конвейер, изтъкна той за работата с ГДБОП.

ГДБОП разби група наркодилъри от Плевен и Ловеч

ГДБОП разби група наркодилъри от Плевен и Ловеч

Задържани са 6 души

Всяка седмица имало подобни досъдебни производства.

Фалшивите парични знаци се произвеждали в Пловдив. Конфискувани са над 34 000 монети от по два паунда. Паричните знаци били с изключително високо качество, каза Гешев. Дори и експертите от монетния двор във Великобритания били впечатлени от високото качество на родните фалшификати.

Пловдивчани били известни като най-добрите фалшификатори, а групата смятала да се разнообрази и с производството на евро. Монетите са продавани на стойност 40% от номинала. Турски гражданин, който не е заловен, бил майсторът в схемата. За ден могат да се произведат 1500 монети. При сделката е заловен и купувач. Единият от задържаните в Пловдив е известен на органите с палежите на коли на магистрати и митничари.

Дрогата пък е хваната в Сливница и София - над 30 килограма амфетамини. Освен това при акцията са иззети и марихуана, както и над 1000 патрона.

ГДБОП и френските им колеги разбиха група за трафик на хора

ГДБОП и френските им колеги разбиха група за трафик на хора

Установени са 19 участници в групата и около 30 жени, сексуално експлоатирани в Париж

При това производство са заловени трима души. Иначе органите не изоставят и другите си сфери.

Приоритет за тази година остават данъчните престъпления и корупцията, стана ясно от думите на Иван Гешев. Лека полека се тръгвало към битката с тези престъпления.

Млечен бос е в ареста за укриване на данъци

Млечен бос е в ареста за укриване на данъци

При оборот за над 50 млн. лв. е платил данъци под 50 хиляди лева