Ако германските колеги се интересуват от нещо по международно-правното сътрудничество, ще отговаря на всички въпроси. Към този момент не ми е известно да има такова запитване.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Дупница на въпрос относно връзката, която прави германското сп. "Шпигел" между случаите на бизнесмена Емилиян Гебрев и Алексей Навални в Русия. 

Той обаче подчерта, че прокуратурата има отлично взаимодействие с германската прокуратура и ако такова бъде поискано, ще му се отговори в максимално кратък срок.

Гешев нямало да допусне да се върнат мутренските времена

Гешев нямало да допусне да се върнат мутренските времена

Ако някой не е разбрал, не сме 90-те години, ще го разбере по трудния начин, закани се главният прокурор

Във връзка с атентата в Сарафово, Гешев поясни, че то е приключило на първа инстанция.

На 17 септември предстоят пледоарии на защитата и прокуратурата, след което предстои присъда. Надявам се да има справедливост за загиналите граждани на държавата Израел, вкл. и за българския гражданин, подчерта главният прокурор. 

"За никого не е тайна, че зад този терористичен акт стои като логистика и финансиране според събраните от наблюдаващите прокурори доказателства организацията "Хизбула", каза Иван Гешев.

Към наказателна отговорност, макар и задочно, са привлечени свързани с тази организация две лица. "Някои ги свързват с военното й крило, те са обявени за международно издирване", добави главният прокурор.

Иван Гешев отговори на въпрос за разследвания по неразкрити престъпления, че се работи на максимални обороти на базата на кадровия потенциал, с максималния капацитет, с който прокуратурата разполага.