Венцислав Атанасов Ангелов, с прякор Чикагото бе предаден днес на българските власти от немските им колеги. Това съобщиха МВР.

49-годишният мъж бе обявен за международно издирване на 1 февруари 2016 г., въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура - Русе от януари 2016 г., за изтърпяване на присъда в размер на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за незаконен трафик на наркотици, издадена от Окръжния съд в Русе.

6 години затвор за Венци Чикагото за наркотрафик

6 години затвор за Венци Чикагото за наркотрафик

Присъдата може да се обжалва

Във връзка с медийните изяви на Ангелов е осъществена кореспонденция с компетентните испански власти, включително чрез офицерите за връзка. Ангелов е задържан на 29 март тази година в Лимещайн, Германия.

Венцислав Ангелов бе предаден от немските на българските власти на летище София.

Венцислав Атанасов Ангелов е бил задържан в Кипър през 2008 г. във връзка с трафик на хероин.

Арестуваха Венцислав Ангелов - Чикагото

Арестуваха Венцислав Ангелов - Чикагото

Ангелов в задържан в Германия

Първоначално Венцислав Ангелов беше осъден на 6 години затвор от Окръжния съд в Русе за това, че участвал в международен канал за наркотрафик от Перу до Испания.

В края на месец септември 2015 година Върховният касационен съд измени първоначалното решение на Русенския окръжен съд от шест години затвор на 3 години "лишаване от свобода".

За сега Ангелов е прекарал 11 месеца в ареста по време на разследването, което се забавило заради молбите за правна помощ от няколко държави. След това съдът го пусна срещу по-лека мярка за неотклонение, а краят на делото го заварил на свобода и така и не влязъл в затвора.

Арести в Русе и София за атаката срещу банковата система

Арести в Русе и София за атаката срещу банковата система

ДАНС съобщи, че първият закопчан е 45-годишният Венцислав Ангелов-Чикагото от Русе. По-късно стана ясно и за арест в София заради действия, насочени срещу стабилността на банковата система

Русенецът Венци Чикагото нашумя като първия арестуван по подозрение за участие в атаката срещу банките. 24 часа по-късно той бе пуснат без обвинение.