Главният прокурор Иван Гешев е бесен, защото постоянно по пътищата се убиват повече българи, отколкото във война. От една страна съм бесен, а от друга се надявам, че трябва и можем да прекратим войната по пътищата. Дойде време, че българските граждани искат от държавата да има даде това, което заслужават, а те заслужават сигурност и защита, каза той на кръгла маса на тема "За мащабни действия срещу войната по пътищата".

Той е бесен, защото решенията са ясни и ще бъдат изложени какво трябва да се направи и не са трудни за изпълнение. Това не се случва, защото държавата наблюдава безучастно процесите. "Държавата е безучастна, защото е по-лесно да закриеш едни специализирани структури, защото става въпрос за 3 млрд. лв., което да доведе бум на престъпността и наркотиците, което е не по-важно за някои политици, отколкото интересните на хората", подчерта главният прокурор.

Гешев ще настоява пред останалите власти за законови промени за войната по пътищата, защото в противен случай цената ще продължи да се плаща с човешки животи. "Всичко това, което правим ще си заслужава, само да спасим още едно дете и още един човешки живот", категоричен бе обвинител номер едно.

Гешев готви методически указания за разследване на катастрофите
Обновена

Гешев готви методически указания за разследване на катастрофите

Преценка на прокурорите да е кога да възлагат експертизи за ролята на пътните условия